Zuid-Afrika

Wednesday, November 01, 2006

Reisroute in Zuid-Afrika


1e dag: Brussel – Amsterdam – Johannesburg

Vertrek naar Johannesburg via Amsterdam. ’s Avonds aankomst op de luchthaven van Johannesburg. Verblijf in het Rosebank hotel.

2e dag: Johannesburg – Pretoria – Kruger National Park

Vertrek naar Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika, voor een stadsbezoek. Bezoek aan het Voortrekkers Monument, het grootste heiligdom van de Boeren. Bezoek aan het Paul Kruger museum. Aankomst in de namiddag in het Winkler hotel. Vrije namiddag. 's Avonds levendige voorstelling over de tradities en gewoonten van het Shangana volk. Daarna geniet u van een typische maaltijd.

3e dag: Panoramaroute

Rit naar de provincie Mpumalanga, "plaats waar de zon opkomt". Geniet van enkele panoramische uitzichten bij de indrukwekkende Blyde River Canyon en ontdek de grillig gevormde steenformaties bij Bourke’s Luck Potholes. Op het programma staat ook Pilgrim’s Rest, het oudste mijnstadje in Zuid-Afrika, geregistreerd als nationaal monument.

4e dag: Kruger National Park

Vroeg vertrek naar een van de grootste wildreservaten in Afrika: het Kruger National Park. Verwacht u aan een adembenemende ontmoeting met leden van de “Big Five” tijdens een safari in open 4x4 voertuigen. Ook vele andere dieren, vogels en reptielen kruisen hier uw pad.

5e dag: Kruger National Park – Swaziland – Dumazulu

Na het ontbijt vertrek naar het onafhankelijke koninkrijkje Swaziland. Rit door Swaziland en doorreis naar KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. In Swaziland is er een bezoek aan een kaarsenfabriek. Eveneens is er een bezoek aan een leuke markt, waar u originele souvenirs kunt kopen. ’s Avonds aankomst in Dumazulu Kraal.

6e dag: Dumazulu

’s Morgens trekken we naar het HluHluwe Park voor een safari in dit mooie heuvelachtige wildreservaat. Vanuit een uitkijkplatform bij de bar kan men het wild observeren. In de namiddag is er een bezoek aan een zoeloestam en hun traditionele dansen.

7e dag: Dumazulu – Bergville (Drakensberg)

Transfer naar Bergville, gelegen aan de voet van de Drakensbergen. De Drakensbergen door de Zulu 'Ukahlamba' of 'muur van speren' genoemd. Onderweg komen we op de battlefield route. Dit is het gebied van de Anglo-Boer Oorlog. Bezoek aan het Talana Oorlogs Museum waar men de eerste veldslag op Talana Hill herdenkt. Aan het einde van de namiddag aankomst in de sandford Park Lodge.

8e dag: Bergville – Johannesburg – Port Elisabeth

Bezoek aan het koninklijk nationaal park van Natal. Aan het einde van de voormiddag transfer naar de luchthaven van Johannesburg en vlucht naar Port Elisabeth. In de vooravond aankomst in het Protea Hotel Edward.

9e dag: Port Elizabeth – Knysna – Mosselbaai

Korte oriëntatie in Port Elizabeth. Daarna vertrek naar Mosselbaai langs het Tsitsikamma-gebergte. Ontdekken van de Tuinroute in Knysna. Geniet van een boottochtje op de prachtige lagune van Knysna. Vanaf hier maken we een indrukwekkende tocht aan boord van de Outeniqua Choo-Tjoe trein. Aan het einde van de namiddag aankomst in hotel Dolphin Bay.

10e dag: Mosselbaai – Oudtshoorn – Mosselbaai

Maak een rit naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van het land, gelegen in de Kleine Karoo. Bezoek aan een struisvogelboerderij, inclusief middagmaal met struisvogelspecialiteiten. In de namiddag bezoek aan een van ‘s werelds natuurwonderen: de Cango Grotten. De natuur heeft hier door de eeuwen heen echte kunstwerkjes gecreëerd. Tenslotte gaan we in Mosselbaai op zoek naar walvissen en zeeleeuwen.

11e dag: Mosselbaai –Kaapstad

Rit door de Kleine Karoo via pittoreske dorpjes naar Kaapstad. Onderweg passeren we Swellendam. Hier kan je woningen zien in Kaap-Hollandse stijl. ’s Namiddags aankomst in het hotel Cape Town Lodge. Oriënterende stadsrondrit in Kaapstad. Bij goed weer nemen we de kabellift naar de top van de Tafelberg. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de baai.

12e dag: Wijnroute

Vandaag vertoeven we de hele dag in de wijnstreek. Vertek naar Franschhoek, waar de cultuur van de Hugenoten verder leeft. Daarna bezoek aan Stellenbosch, de tweede oudste stad van Zuid-Afrika. Een wijnproeverij is inbegrepen.

13e dag: Kaaps schiereiland

Vandaag rijden we naar Hout Bay, waar we bij goed weer een boottocht naar Duiker Eiland maken, een zeehonden- en vogelreservaat. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn hoogtepunten van de dag. Ook de broedplaats van een kolonie Jackass Pinguins bij Boulders Beach is spectaculair. Daarna staan de prachtige Nationale Botanische Tuinen van Kirstenbosch op het programma.

14e dag: Kaapstad – Amsterdam

Vrije dag in Kaapstad. In de avond transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa.

15e dag: Amsterdam – Brussel

Aankomst in de voormiddag in Brussel.